Окупаційна влада Маріуполя вже не називає точну дату «референдуму»: ГУР

Відомо, що в Маріуполі планується «референдум», проте на нього готові прийти тільки 5-6% мешканців.

В окупованому Маріуполі групи колаборантів (переважно по 2-3 жінки), здійснюють перепис населення в районах міста. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Метою «перепису» є встановлення реальної кількості людей, які залишились у місті.

Колаборанти перевіряють всі квартири та будинки, вимагаючи від мешканців особисті документи з реєстрацією (пропискою). Жінки питають інформацію щодо місця перебування найближчих родичів і повідомляють, що встановлюють місцеперебування людей для майбутнього забезпечення газом та світлом. 

Читайте також: Партизани підірвали штаб з видачі російських паспортів у Мелітопольському районі

Як повідомляє ГУР, в неофіційних розмовах маріупольці відмовляються брати участь у «референдумі» або прямо не відповідають на запитання чи братимуть участь у заході. 

Близько 5-7% опитаних чітко висловили готовність прийти на «виборчі дільниці» та «проголосувати». Більшість населення міста займають люди віком 45-70 років. За визнанням самих колаборантів, вони озлоблено ставляться як до РФ, так і до представників окупаційних адміністрацій. 

Також «переписники» повідомили, що хоч перепис населення триває, проте рішення щодо самого «референдуму» і дати його проведення в кремлі остаточно не вирішене.

Читайте також: В Енергодарі почали відновлювати електропостачання

ГУР повідомляє, що «референдум» планувався на 11 вересня, проте зараз окупаційна влада Маріуполя намагається не піднімати цю тему та концентрується на піар-акціях з пропагування результатів роботи із «забезпечення населення соціальною допомогою, продуктами харчування та підготовкою до зимового періоду».

Також стало відомо, що окупанти припинять надавати «гуманітарну допомогу» мешканцям з 1 вересня, адже на неї дуже низький попит серед населення. 

Нагадаємо, Маріуполь перетворюється на місто провалів — мерія. У місті провалюється ґрунт через бомбардування та невдалі «експерименти з водопостачання».