Google привітав Україну з Днем Незалежності патріотичним дудлом

Гугл представив новий патріотичний дудл, який присвячено 31-ій річниці Незалежності України.

Google представив дудл на честь Дня Незалежності України. Його проілюструвала харківська художниця Ольга Штонда. Про це повідомляється на сайті Google

На сторінці Google розказана історія про підписання Акту проголошення незалежності та вивішування державного прапору 1991 року у сесійній залі будівлі Верховної Ради, що ознаменувало свободу країни від Радянського Союзу. 

Читайте також: Глава МЗС Португалії прибув із візитом до Києва

“1 грудня 1991 року на загальнонаціональному референдумі 92% громадян проголосували за незалежність. За 31 рік свободи країна досягла кількох соціальних, економічних та політичних віх. Синьо-жовтий національний прапор символізує безкрає небо, красиві струмки та золоті пшеничні поля України. Ці яскраві кольори надихають громадян країни пам’ятати, що вони – волелюбний, сміливий, енергійний та єдиний народ. Сьогоднішня ілюстрація Doodle представляє національні символи України: тризуб, який часто інтерпретується як сокіл, і герб країни”, — розповіли у Google. 

У матеріалі Гугл зазначили, що цього року День незалежності має особливе значення, оскільки Україна продовжує боротьбу проти російського вторгнення, що триває.

Нагадаємо, Укрпошта випустила нову марку до Дня Незалежності. На поштовому ескізі знаходиться 6 ілюстрацій, які відображають 6 місяців війни.