Чи приїде делегація МАГАТЕ на ЗАЕС: подробиці

Міністр Європи та закордонних справ Катрін Колонна сьогодні вранці говорила по телефону зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим.

Бесіда Катрін Колонна та Сергія Лаврова була присвячена умовам направлення місії експертів МАГАТЕ на Запорізьку атомну електростанцію. Про це повідомляє France Diplomatie в Twitter

Міністр Європи наголосила на ризиках для ядерного захисту та безпеки, пов’язаних з окупацією об’єкта російськими збройними силами. 

Колонна висловила підтримку Франції у питанні швидкого розгортання місії експертів МАГАТЕ відповідно до рекомендацій його Генерального директора та при повній повазі до суверенітету України. 

Вона наголосила на підтвердженні принципової згоди Росії з цього питання та її зобов’язання утримуватися від будь-яких дій, здатних поставити під загрозу безпеку цієї місії.

Міністр також нагадала про рішучість Франції продовжувати підтримку України перед незаконним і невиправданим характером російської агресії.

Нагадаємо, ситуацію на ЗАЕС обговорили лідери чотирьох країн Заходу. Крім України, лідери обговорили ситуацію на Близькому Сході, зокрема переговори про ядерну угоду з Іраном і його поведінку в регіоні.