Перемога РФ в Україні означатиме її перемогу над НАТО — Подоляк

Цей фактор має враховувати Захід, вагаючись у питаннях надання Україні зброї

Країни Заходу повинні враховувати, що перемога Росії в Україні означатиме також її перемогу над НАТО, а постачання Україні сучасної зброї наближає мир, а не віддаляє його.

Таку заяву радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк зробив в інтерв’ю італійському виданню Corriere della Sera.

«На геноцид, арешти, фільтраційні табори, масові вбивства та руйнування немає іншої відповіді, крім зброї. Щоб звільнити територію, потрібна зброя. Світ втомився від війни, але Європа, Захід, незалежно від долі українського народу, який виборює виживання, також повинні враховувати, що перемога в Україні для Москви означатиме перемогу над НАТО. І ми з жалем вимушені констатувати, що не всі європейські країни надають обіцяну допомогу», — сказав Подоляк.

Він зазначив, що РФ використовує газовий шантаж, щоб досягти скорочення підтримки України.

«Ми знаємо, що це буде дуже важка зима, і європейцям також буде дуже важко, ціни на продукти та опалення зростуть. Але ця зима також ознаменує кінець російської монополії на постачання газу. І якщо ціна за свободу – зниження температури в будинку на два- три градуси, що ж, ми її заплатимо. І Європа має бути готова зробити те саме», – підкреслив Подоляк.

Читайте також: У РФ почалася внутрішньовидова боротьба — Подоляк про вбивство Дугіної

Він також заявив, що команда президента особливо плідно працювала з урядом прем’єра Маріо Драгі.

«Але ми добре знаємо, що в Італії є політичні сили, які довгий час підтримували Москву і зараз намагаються повернутися до влади. Проте ми впевнені, що Італія й надалі відстоюватиме свої цінності свободи – ті, які поділяємо і ми, українці», – резюмував Подоляк.

Як ми писали раніше, радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк https://news.bigmir.net/ukraine/6847891-rossiyane-uvelichat-kolichestvo-raketnykh-obstrelov-23-24-avgusta-podolyak про те, що росіяни битимуть ракетами українськими містами в День Незалежності.