Зеленський заявив, що формат участі України в G20 залежатиме від ситуації у країні

Президент Володимир Зеленський заявив, що формат участі України в саміті G20 на сьогоднішній день невідомий і залежатиме від ситуації у країні та на фронті.

Сьогодні, 23 серпня, на зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою та ЗМІ, Володимир Зеленський відповів на питання щодо участі України в саміті G20. Про це повідомляє прес-служба Офіса президента України в Facebook

«Щодо Великої Двадцятки, до листопада ще дуже багато часу. Рано про щось говорити. Я сказав, за яких умов ми готові бути. І вдячний, що нас запросили, Україну запросили. У якому форматі це залежатиме від багатьох факторів. Насамперед для мене, від того, що відбуватиметься у нас у державі, на полях війни, на полях битви, на фронті», — сказав Зеленський.

Президент прокоментував наміри росіян влаштувати судилище над полоненими українськими захисниками та відповів на питання про те, чи стане це «червоною лінією», яка виключить можливість переговорів щодо миру з Росією.

«Тут не про червоні лінії. Тут, на мою думку, зрозумілі людські умови. Якщо до нас, до наших полонених ставитимуться саме так, як ви сказали (влаштують судилище – ред.), то це не про червоні лінії. Про які переговори, про що взагалі говорити? На цьому ця точка. Мені немає чого додати. Все, що я думаю про це, я вже сказав», — наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Дуда зібрався відвідати Крим після визволення. Польський президент попросив Зеленського влаштувати йому екскурсію Кримом.