КМДА: Укриття та притулку мають бути доступні для всіх

Місто спільно з рятувальниками та правоохоронними органами реагуватиме на випадки недопуску людей до укриття, повідомили у КМДА.

Власники та орендарі приміщень, де розташовані об’єкти цивільного захисту населення — бомбосховища та укриття, зобов’язані забезпечувати вільний доступ до них під час повітряної тривоги. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Читайте також: США готують Україні допомогу на $800 млн — ЗМІ

Хто не розуміє цієї потреби у воєнний час, можуть звільнити ці приміщення та віддати їх іншим власникам. Повідомляється, що у Києві реагуватимуть на випадки недопуску людей у ​​укриття. Про це під час перевірки одного з укриттів у Святошинському районі на бульварі Академіка Вернадського заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

«Якщо в будівлі є укриття або сховище, воно залишається укриттям або сховищем незалежно від форми власності або управління, незалежно від зміни орендаря або власника. І під час воєнного стану ці приміщення повинні використовуватися за призначенням. Подібні ситуації вирішуватимемо, перевіряючи приміщення з представниками поліції та сил цивільного захисту», — зазначив заступник голови КМДА.

Раніше Зеленський назвав головні теми зустрічі у Львові. Український та турецький лідери, а також генсек ООН порушили питання ядерної загрози, утримання військовополонених та експорту зерна.