Росіяни намагаються подекуди наступати, але вже мінують місцевість – Генштаб

ЗСУ успішно відбивають ворожі атаки, змушуючи його тікати.

Армія російських окупантів намагається наступати на деяких напрямках. В цей же час де-не-де вони вже мінують місцевість. Подробиці про обстановку на фронті станом на ранок 17 серпня повідомляє Генштаб ЗСУ на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також: Залужний сказав, де найбільш напружена ситуація

Так, на Поліському та Волинському напрямках ситуація без істотних змін. Проте з території Білорусі російський Су-34 завдав удару по інфраструктурі Житомирської області.

На Сіверському напрямку рашисти обстрілюють Сумську та Чернігівську області.

На Харківському напрямку загарбники ведуть розвідку з БПЛА. Було обстріляно об’єкти цивільної та військової інфраструктури в районах Харкова та ще 20 населених пунктів. У Старого Салтова та Мосьпаново були нанесені авіаудари. Намагається ворог наступати біля Леб’яжого та Базаліївки, бої йдуть. Примітно, що в цей час він мінує місцевість у напрямку Леб’яжого.

У напрямку Слов’янська рашисти стріляли з танків та артилерії районами Бражківки, Великої Комишувахи, Дубровного, Мазанівки, Вірнопілля. Мінував ворог територію біля Довгенького. Намагався він наступати біля Богородичного, але безуспішно. Зараз тривають бої у Мазанівки та Новодмитрівки.

На Донецькому напрямку росіяни кинули зусилля на Бахмутський та Новопавлівський напрямки. Намагаються вони також покращити становище на Авдіївському та Краматорському напрямах.

На Краматорському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли районів низки населених пунктів. Біля Спірного ворог вирішить піти в наступ, але зазнав втрат і відступив. У районі Краматорська він вів повітряну розвідку.

Читайте також: Зеленський прокоментував «бавовну» в Криму

На Бахмутському напрямку також обстріл. Було завдано авіаудару по інфраструктурі у Соледара. Намагалися рашисти вести штурмові дії у Залізного, Зайцевого, Шумів. Успіху не мали, відступили. Бої йдуть біля Бахмутського та Соледара.

На Авдіївському напрямку артилерійські обстріли районів Авдіївки, Пісків, Олександрополя, Мар’їнки, Нью-Йорка, Досвідченого, Невельського. По районах Мар’їнки, Ясинуватої, Красногорівки завдано авіаударів. Наразі ЗСУ відбивають штурмові дії рашистів у районі Опитного.

На Запорізькому та Новопавлівському напрямку ворог обстріляв з артилерії та танків райони низки населених пунктів, завдавав авіаударів біля Володимирівки, Новосілки, Щербаків. Наступав у напрямку Шевченкового, але відійшов, отримавши жорстку відповідь від ЗСУ. Йдуть бої біля Новомихайлівки. Також противник мінує місцевість у районах Українського та Інженерного.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля рашисти кинули на утримання позицій та недопущення просування українських воїнів. Намагаються окупанти поповнювати втрати, ведуть обстріли з танків та артилерії (по 29 населеними пунктами).

Загарбники били авіацією і намагалися вести наступальні дії біля Білогірки, але ЗСУ «добре прорідили» їхні порядки. Росіян змусили тікати.

Нагадаємо, раніше ВСУ показали, як солдати РФ «своїх не» кидають.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.