В армію беруть не всіх поспіль: Резніков розповів про мобілізацію

Коли ЗСУ отримують більш складне озброєння стандарту НАТО, потрібні якісніші фахівці.

Міністр оборони Олексій Резніков розповів про мобілізацію в Україні. На даний момент до армії не беруть усіх підряд. Їй потрібні спеціалісти, а не просто збільшення кількості особового складу. Слова глави Міноборони прозвучали в інтерв’ю «Голосу Америки«.

Читайте також: Кримський міст закрили на всю ніч — ЗМІ

Так, Резніков нагадує, що саме Генштаб ЗСУ визначає завдання щодо мобілізації.

Глава Генштабу та головнокомандувач дають оцінку кількості коштів, необхідної у той чи інший момент ведення боїв. Також вони оцінюють втрати.

«…давайте будемо реалістами – втрати у нас теж є, і поранені, і, на жаль, убиті», – каже міністр.

Як би там не було, у результаті Генштаб ЗСУ знає, яким видам військ чи сил потрібно зробити заміщення, яку бригаду потрібно відновити, замінивши її на резерв.

Читайте також: Зеленський прокоментував «бавовну» в Криму

За словами Резнікова, зараз потреби мобілізації задовольняють через пошук конкретних фахівців. Просто особового складу вже достатньо.

Особливо це важливо на тлі, коли наші воїни одержують озброєння зразка НАТО, більш складне та просунуте. Тому потрібні експерти, здатні швидко опанувати цю зброю. І це Україні виходить «робити дуже добре».

«Тобто не спільного стільки й скільки там потрібно, тому що досить багато вже мобілізували до лав ЗСУ – і не тільки ЗСУ. Зараз (потрібні – ред.) конкретні фахівці. Це можуть бути й оператори БПЛА, можуть бути спеціальні айтішники, зв’язківці, артилеристи, і так далі», – пояснив голова Міноборони.

Нагадаємо, раніше головком ЗСУ Валерій Залужний розповів, де найбільш напружена ситуація.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.