Російський флот притиснувся до Криму і не контролює море — розвідка Британії

Морська загроза Одесі зараз значною мірою нейтралізована.

Чорноморський флот РФ не здатний контролювати море. Його кораблі притиснуті до тимчасово окупованого Криму. Вони займають оборонну позицію, а патрулювання проходить переважно в акваторії у видимості узбережжя. Таку оцінку дали у Міноборони Великобританії, посилаючись на дані своєї розвідки.

Читайте також: Білорусь готується до ракетного удару по Україні — БГ

Так, дії РФ у Чорному морі дуже контрастують із її підвищеною активністю в інших морях, яка характерна для цієї пори року.

Чорноморський флот РФ все ще використовує крилаті ракети великої дальності, щоби підтримувати наземні наступи. Але зараз він має труднощі з ефективним контролем моря.

Міноборони нагадує, що ЗСУ потопили флагман «Москва», вибили рашистів зі Зміїного та знищили значну частину літаків морської авіації.

Читайте також: ЗСУ ліквідували на Донбасі чиновника-«волонтера» із РФ – ЗМІ

За даними розвідників, обмеження російського флоту підривають загальну стратегію повномасштабного російського вторгнення в Україну. Це через те, що загроза Одесі з моря була нейтралізована значною мірою. А це свідчить, що Україна може відволікати свої ресурси, використовуючи їх проти рашистів в інших місцях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в тимчасово окупованому Криму знову вибухи. Палає військова частина, вибухає склад боєприпасів її території.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.