Зброю РФ більше не хочуть купувати через невдачі в Україні – Британія

На російський ВПК також тиснуть санкції та потреба у озброєнні для фронту.

Росія вважає одним із найважливіших експортних успіхів свою оборонну промисловість. Однак зараз потенціал країни перебуває під величезним тиском. Зброю РФ більше не хочуть купувати через невдачі у війні в Україні, а ті замовлення, що є, країна не здатна виконати. Про це повідомляє британське Міноборони, посилаючись на розвідку.

Читайте також: Стали відомі втрати РФ після вибухів у Криму

Так, розвідники вказують, що довіра до російського озброєння була сильно підірвана. Справа в тому, що тепер вони асоціюються з невдачами окупантів та їхньою низькою ефективністю у війні проти українського народу.

Крім того, експерти кажуть, що РФ не може виконати низку вже наявних експортних замовлень, наприклад, на бойові броньовані машини. Причинами є величезний попит на них для своїх військ в Україні, а також західні санкції, вплив яких лише посилюється.

Зазначимо, що станом на 11 серпня ЗСУ знищили 4100 таких машин рашистів.

Читайте також: Німеччина дала Україні ще кілька Gepard та 49 тис снарядів до них

У якості приклада Британія наводить Білорусь, яка напередодні оприлюднила інформацію про нову модернізацію основного бойового танка Т-72Б. Причому її зробили усередині країни.

Розвідка пояснює, що Мінськ був змушений піти на такий крок як альтернативу програмі модифікації танка, яка була замовлена ​​у російської держкомпанії «Уралвагонзавод».

Нагадаємо, що в цей же час ЗСУ продовжують накопичувати озброєння та техніку. Наприклад, Великобританія вирішила передати нашим воїнам ще три РСЗВ M270 та «значну кількість» ракет.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.