Що відбувається на фронті: У Генштабі ЗСУ назвали подробиці обстановки

Рашисти намагаються відновити наступ у напрямку Донецьк – Піски.

У Генштабі ЗСУ розповіли, що відбувається на фронті станом на ранок середи, 10 серпня, 168-й день повномасштабного російського вторгнення. Подробиці опубліковані на сторінці оборонного відомства в Facebook.

Читайте також: Подоляк про вибухи в Криму: Це тільки початок

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без особливих змін. До 11 серпня російські та білоруські військові проводять перший етап навчань із бойовою стрільбою.

На Сіверському напрямку з артилерії ворог обстріляв район Сеньківки Чернігівської області.

На Харківському напрямку рашисти продовжують обстрілювати районами населених пунктів, використовуючи танки та артилерію. А з метою покращення тактичного становища вони вели наступальні дії у напрямку Ветеринарне-Уди. Загарбники успіху не мали, зазнали втрат і відступили. Наразі тривають бої у напрямку Байрак-Гусарівка.

У напрямі Слов’янська були обстріляні райони Великої Комишувахи, Дмитрівки, Карнаухівки, Довгенького, Вірнопілля, Нової Дмитрівки, Долини, Богородичного.

На Краматорському напрямку російська окупаційна армія обстріляла з артилерії райони Сіверська, Григорівки, Верхньокам’янського, Райгородка, Сидорового.

Читайте також: Стало відомо, коли збудують завод Bayraktar в Україні

На Бахмутському напрямі рашисти відривали вогонь з артилерії та танків по районам населених пунктів. У Спірного, Соледара, Бахмута, Вершин та Зайцевого було завдано авіаударів. У Напрямках Новолуганське-Спірне, Володимирівка-Яковлівка, Стряпівка-Соледар ворог намагався вести штурмові дії, але успіху не мав і відійшов.

На Авдіївському напрямку обстріл був у Мар’їнки, Авдіївки, Опитного, Пісків, Первомайського, Невельського, Петровського, Нетайлового, Красногорівки. У районі Мар’їнки було завдано авіаудару.

За даними Генштабу, рашисти намагаються відновити наступ у напрямку Донецьк-Піски. Бойові дії продовжуються. Вели вони наступ і у напрямах Спартак-Авдіївка, Мінеральне-Авдіївка. Проте безуспішно, окупанти відійшли із втратами.

На Запорізькому та Новопавлівському напрямках росіяни стріляли з артилерії та танків по районам населених пунктів Константинопольське, Новомихайлівка, Мала Токмачка, Великомихайлівка, Павлівка, Володимирівка, Шевченкове, Пречистівка, Велика Новосілка, Времівка, Бурлацьке, Залізничне, Степове, Полтавка, Новосілка, Гуляйполе, Малі Щербаки, Авіаудари були нанесені у Вугледара, Новосілки та Павлівки.

На Південнобузькому напрямку загарбники стріляли вздовж усієї лінії бойового зіткнення. Зафіксовано авіаудари біля Ольгиного, Андріївки та Новогригорівки.


Нагадаємо, раніше головком ЗСУ Валерій Залужний поговорив з головнокомандувачем сил НАТО у Європі.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.