З портів Одеської області вийшов другий караван кораблів із продовольством

3 судна вийшли з Чорноморська та ще одне з Одеси.

Сьогодні, 7 серпня, із портів Одеської області вийшов другий караван із продовольством. 3 судна — з порту «Чорноморськ» та одне — з Одеси. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури.

Читайте також: Зеленський про експорт зерна: Ключовий ризик ще є

На борту балкерів MUSTAFA NECATI, STAR HELENA, GLORY та RIVA WIND практично 170 тисяч тонн агропродукції. Як повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, відомство планує поступово виходити на масштабніші роботи. У планах – забезпечити здатність портів обробляти не менше 100 суден на день.

На борту 4 балкерів MUSTAFA NECATI, STAR HELENA, GLORY та RIVA WIND майже 170 тис. тонн агропродукції. / facebook.com/MinInfra.UA

На борту 4 балкерів MUSTAFA NECATI, STAR HELENA, GLORY та RIVA WIND майже 170 тис. тонн агропродукції. / facebook.com/MinInfra.UA

«Також незабаром плануємо повноцінно доєднати до реалізації Ініціативи порт «Південний». Розраховуємо, що завдяки цьому зможемо відправляти покупцям ще більші каравани суден, щонайменше до 3 мільйонів тонн на місяць,» – заявив Олександр Кубраков.

Сьогоднішні судна рухаються до портів Італії, Китаю та Туреччини.

Зазначимо, що 22 липня у Стамбулі було підписано Ініціативу щодо безпечного транспортування зерна та продуктів продовольства з українських портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний».

Раніше ми писали, навіщо Росія використовує українські АЕС. В ISW також заявили, що окупантів розчаровує діяльність українських партизанів та опір місцевих жителів.