У ГУР пояснили, навіщо «Азов» у РФ визнали «терористами»

Російська влада навіть не зрозуміла, який формальний статус має “Азов” в Україні

Визнання загону «Азов» у Росії «терористичною організацією» є спробою Кремля очорнити українських захисників та відвести увагу міжнародної громадськості від військових злочинів самих росіян. Про це йдеться в заяві Головного управління розвідки Міноборони України.

Читайте також: У ОП пояснили навіщо РФ визнала полк Азов «терористичною організацією»

«Росія прагне зробити «Азов» так званим «неонацистським полком». Для цього постійно вигадує та поширює різноманітні страшні історії про його діяльність, створює кривавий образ його воїнів для залякування людей у ​​Росії та світі», — йдеться у заяві.

У ГУР зазначають, що після вбивства українських військовополонених в Оленівській колонії Росія шукає можливості виправдати свої воєнні злочини.

Читайте також: Зеленський: РФ буде визнано країною-терористом

При цьому російські держоргани, які визнали «Азов» «неонацистським полком» та «терористичною організацією», очевидно, вважають його неформальною парамілітарною організацією і не знають, що це цілком офіційна структура українського МВС.

«Офіційно повідомляємо, що окремий загін спеціального призначення «Азов» входить до складу 12-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії України», – наголосили у ГУР.

Нагадаємо, в Росії полк «Азов» визнали «терористичною організацією». Держава-агресор вирішила заборонити її діяльність на своїй території.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.