У Раді сказали, як наступатимуть ЗСУ

Лобового проламування оборони противника не буде, кажуть фахівці

Контрнаступ ЗСУ являтиме собою маневри та охоплення після попереднього знищення логістики ворога. Проламувати оборону супротивника в лоб, як робить російська армія, ЗСУ не будуть. Про це в інтерв’ю РБК- Україна розповів член комітету Верховної ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін.

Читайте також: Обстановка на фронті: Окупанти посилюються на Криворізькому напрямку

«Якщо нам навіть вдасться мобілізувати велику кількість людей, створити кратну перевагу для наступу, хоча б три до одного, то ми точно не зможемо створити таку перевагу в озброєнні, зокрема в артилерії. Усі артсистеми, від РСЗВ до самохідної та причіпної артилерії, них все ще великий запас боєприпасів», – заявив він.

За словами Рахманіна, ЗСУ діятиме, виходячи із власних ресурсів та можливостей. Тому ставка робиться на порушення ворожої логістики – знищення мостів, вузлів комунікації тощо. У цьому Україні допоможе високоточна західна зброя.

Читайте також: Зеленський: Росії не допоможе перекидання сил на Південь

“Є можливість вичавлювати їх, але не за рахунок проламування, як це роблять росіяни, не за допомогою авіації, ракет, далекобійної артилерії, в якій вони мають величезну перевагу, а за рахунок маневрів, охоплень, змушувати їх або відходити, або здаватися”, – каже нардеп.

Нагадаємо, втрати росіян у війні на території України становлять уже понад 41 тис. осіб. Оновлену інформацію про втрати окупантів опубліковав Генштаб ЗСУ.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.