Здаються в полон щотижня: ЗСУ розповіли про ситуацію на Таврійському напрямку

Активні піхотні атаки ворог продовжує за підтримки бронетехніки, не полишає спроб оточити Авдіївку.

Окупанти вдвічі збільшили кількість атак на Таврійському напрямі, проте українські військові тримають оборону. Про це заявив речник об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун в ефірі телемарафону.

Читайте також: Путін створив нову спеціальну службу охорони для захисту Москви, — британська розвідка

«Було деяке зниження до позавчора кількості атак, трималося воно на рівні до 30, і позавчора вже ворог удвічі збільшив кількість бойових зіткнень. Позавчора було більше 50, сьогодні — 47. Активні піхотні атаки ворог продовжує за підтримки бронетехніки, не залишає спроб оточити Авт. Минулої доби відбито 16 атак поблизу Новобахмутівки, Степового та Авдіївки і стільки ж у районах Первомайського та Невельського», — розповів Штупун.

Він повідомив, що, незважаючи на збільшення авіаційних атак загарбників, Сили оборони утримують позиції. При цьому українські військові щотижня беруть у полон близько 30-ти окупантів.

«Здаються в полон щотижня. По-різному, але близько 30 осіб в операційній зоні ОСГВ Таврія здаються в полон. Умови різні: деякі виходять за програмою Хочу жити, але більшість потрапляє в полон у бою, і не завжди це якийсь запеклий бій. «, — зазначив Штупун.

За його інформацією, війська РФ активізувалися майже на всіх ділянках фронту, окрім Шахтарського.

«Але скрізь бачимо, що ворог готується, підтягує резерви, намагається їх навчати. Але зазнаючи таких божевільних втрат у нашій операційній зоні — це 400-500 осіб на добу, — ті резерви, які він підтягує, майже скорочуються», — заявив спікер.

Раніше в ISW пояснили, чому Росія зацікавлена в обміні полоненими.