У РФ почалася мобілізація лікарів — ГУР

Штатних військових лікарів на всіх поранених уже не вистачає

У Росії розпочали мобілізацію лікарів, оскільки у військових шпиталях не вистачає медичного персоналу на всіх поранених окупантів. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Читайте також: Фінляндія почала приймати пацієнтів із України

Зазначається, що російські війська зазнають високих санітарних втрат, через що військові шпиталі на території Росії виявилися переповненими пораненими. У розвідці зазначають, що медустанови просто не розраховані на таку кількість пацієнтів. Це саме собою позначається на якості лікування.

“Керівництвом країни-окупанта ухвалено рішення про проведення мобілізації (у тому числі в Москві) медичного персоналу. Це стосується фахівців майже всіх медичних спеціальностей, проте основна увага приділяється хірургічному персоналу”, – кажуть у ГУР.

Читайте також: Швейцарія відмовилася прийняти на лікування поранених бійців ЗСУ

Мобілізаційні заходи проводяться без широкого розголосу у ЗМІ та загалом приховуються від російської громадськості. Мобілізованих медиків планують задіяти, зокрема, на окупованих територіях України.

Нагадаємо, РФ готує фейкове «розслідування» про події у Маріупольському драмтеатрі. Окупанти хочуть звинуватити Україну у трагедії.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.