Китай згорнув інвестиції в Росію

Головний “друг” Росії вирішив за краще відійти убік, поки Кремль намагається захопити Україну

Китай зупинив свої інвестиції в проекти на території Росії, що реалізувалися в рамках китайської стратегії «Один пояс, один шлях». Про це пише Financial Times.

Читайте також: МЗС Китаю про війну в Україні: «Не сидітимемо, склавши руки»

Зазначається, що у першому півріччі цього року китайський уряд не укладав нових угод з російськими підприємствами та організаціями у рамках цієї стратегії. Між тим Китай активізував взаємодію з країнами Близького Сходу.

На думку авторів статті, те, що відбувається, вказує на прагнення Пекіна уникнути західних санкцій за підтримку РФ на тлі війни в Україні. Втім, експерти вважають ситуацію тимчасовою, оскільки між Росією та Китаєм існує «сильна взаємодія».

Читайте також: У ГУР розповіли, як змінилася риторика Китаю щодо війни в Україні

Зазначається, що довгий час саме Росія була одним із головних напрямків китайських інвестицій у рамках стратегії «Один пояс, один шлях», запущеної у 2013 році. Лише минулого року Росія та Китай підписали угод у рамках цієї ініціативи на 2 мільярди доларів.

Нагадаємо, Китай вивчає досвід війни в Україні, щоб захопити Тайвань. Китайці зрозуміли помилки Путіна і краще готуватимуться до свого “бліцкригу”.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.