Лукашенко: Білорусь виробляє та продає зброю у 57 країн

Лукашенко заявив, що незважаючи на санкції, Білорусь разом із РФ виробляє різні типи озброєнь та продає їх у 57 країн. Про це повідомляє Пул першого.

Читайте також: У Білому домі розповіли, чим обернеться для Китаю допомога РФ

«Хочу зазначити, що, незважаючи на безпрецедентний санкційний тиск, ми виробляємо достатньо озброєння та військової техніки для потреб білоруської армії. Це пов’язано з тим, що все, що нам треба – я маю на увазі зброю, «залізо» – ми запросто отримуємо з Росії. А те, що стосується мікроелектроніки, оптоелектроніки, оптики та іншого — хвала тим, хто зберіг виробництво, яке дісталося нам від Радянського Союзу. І таким чином разом із Росією ми можемо виробляти будь-які типи озброєння», — зазначив Лукашенко.

Лукашенко заявив, що Білорусь виробляє стільки зброї, що «може собі дозволити також експортувати цю продукцію до 57 країн світу, що й робить». Також, за його словами, Білорусь у виробництві зброї освоює нові затребувані напрямки — реактивні снаряди, артилерійські боєприпаси великого калібру.

Раніше Держдеп США заявив, що США ніколи не визнають анексію Криму. Сполучені Штати вітають зусилля української Кримської платформи, спрямовані на привернення уваги світової спільноти до російської окупації, що триває.