Актуально У Києві ввели в експлуатацію один з найстаріших довгобудів — завершила будівництво Really Building (відео)

За 4 роки будівельна компанія «Really Building» завершила роботи і ввела в експлуатацію висотку в Шевченківському районі Києва, яку до цього не могли добудувати більше 20 років.

У Києві завершили будівництво і вже ввели в експлуатацію один з найстаріших довгобудів міста, який почали зводити ще в 1999 році. Завершила будівельні роботи будинку в Шевченківському районі Києва по вулиці Нагірній, 18/16 всього за кілька років компанія забудовник «Really Building». До проекту також була залучена ізраїльська інвестиційна компанія «Simple Investment Ltd». Інвестори, які вклалися в будівництво будинку два десятка років тому, нарешті отримали ключі від квартир та благополучно роблять ремонти.

Про це заявила комерційний директор компанії «ReallyBulding» Анна Мурашенко. Подробиці у відеоролику.

«Really Bulding завжди виконує взяті на себе зобов’язання, навіть якщо це така непроста задача, як переданий нам довгобуд. Щасливі вкладники вже отримали ключі від квартир та приступили до ремонтів. Після стількох років простою багато навіть і не сподівалися, що будинок буде введений в експлуатацію. Для нас подібний проект також став новим досвідом. Ми отримали багато напрацювань і розуміння, як працювати і з іншими подібними об’єктами. Мало хто береться добудовувати, ми ж не тільки закінчили будівництво, а й вдосконалили проект. Зараз будинок дійсно сучасний і комфортний. Наприклад, ми зробили активний дах, де власники зможуть проводити час з друзями, вестибюль оформлений, як в 5-зірковому готелі і багато іншого», — зазначила Г. Мурашенко.

За її словами, будівельна компанія «Really Building» взялася за цей довгобуд у 2017 році і вже виконала взяті на себе зобов’язання перед інвесторами та міською владою. Разом з тим, шлях був непростим — каркасну споруду, зведену лише до 7-го поверху, довелося повністю розібрати, так як будівля була неправильно законсервованою і зовнішні стіни знаходилися в незадовільному стані. Крім того, був оновлений і сам проект, будівля стала відповідати новітнім вимогам сучасного будівництва і отримала назву ЖК «Хенесі Хаус».

Мешканці позитивно відгукуються про ситуацію, що склалася, так як за 20 років простою багато з них втратили надію, що будинок добудують. Так, голова правління житлово-будівельного кооперативу по вулиці Нагірній, 18/16 Олександр Козієнко, зазначив, що інвестори будинку намагалися знайти шлях відновлення будівництва з початку 2000-х і аж до 2017 року, коли в проект увійшла компанія «ReallyBulding».

«Шлях з початку 2000-го і закінчуючи 2017 роком — це був складний шлях. Тому що багато років ми намагалися змусити минулого забудовника, щоб він закінчив будівництво, шукали можливість отримання в оренду земельної ділянки. Це був один з таких великих довгобудів у Києві», — підкреслив О.Козіенко.

 Допомогли завершити проект залучення іноземних інвестицій — близько 10% нових інвесторів ЖК «ХенесіХаус» нерезиденти України. Як підкреслив генеральний директор ізраїльської інвестиційної компанії «Simple Investment Ltd», яка також приєдналася до реалізації проекту, співпраця виявилася продуктивною та успішною, тому «Simple Investment Ltd» продовжуватиме співпрацю з «Really Bulding» і в інших проектах. Зокрема, за його словами, інвестиційна компанія вже активно працює з «Really Bulding» в рамках будівництва іншого об’єкта — ЖК «4U» по вулицях Академіка Булаховського, 2 в Києві.

На сайті КМДА перелік довгобудів, який склала Комісія з вирішення проблемних питань по об’єктах незавершеного будівництва Києва, включає в себе 41 будівлю. Разом з тим, за даними профільного видання Bild.ua, в столиці налічується близько 90 проблемних об’єктів нерухомості, які з тих чи інших причин не можуть добудувати і ввести в експлуатацію.