ВСЕСВІТ

Російські війська прорвалися через канал у Часовому Яру: британська розвідка

Британська розвідка повідомляє про ймовірний прорив російських військ через канал у Часовому Яру, Донецька область, що не вдавалося зробити з середини липня 2024 року.

Російські військові, імовірно, змогли перетнути канал у Часовому Яру Донецької області, що їм не вдавалося зробити із середини липня 2024 року. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великобританії 

Читайте також: Путін планує відвідати Туреччину, — росЗМІ

У зведенні, вказується, що окупанти подолали канал у південній частині Часового Яру і наблизилися до кордонів міста.

У центральній зоні каналу російські війська досягли обмеженого успіху, просунувшись на захід. Однак запеклі бої тривають за контроль над центральними і північними ділянками каналу, де окупанти, як і раніше, не можуть закріпитися. 

З липня 2024 року російські війська намагалися перетнути канал, але всі їхні спроби виявилися безуспішними через потужні оборонні позиції українських сил.

Нагадаємо, посол Великої Британії: Україна на порозі вступу до НАТО, але терміни залишаються невідомими. Посол Великої Британії в Україні, Мартін Гарріс, підкреслив близькість України до вступу в НАТО, хоча конкретні терміни запрошення залишаються невідомими.