УКРАЇНА

Росія запустила по Україні 100 БПЛА: сили ППО знищили 66

У ніч на 28 жовтня 2024 року Україна зазнала масштабного повітряного нападу, під час якого російські війська використали близько 100 ударних безпілотників типу «Shahed».

У ніч на 28 жовтня 2024 року, починаючи з 19:00 27 жовтня, Україна стала об’єктом масштабного повітряного нападу з боку російських військ. Противник використав близько 100 ударних безпілотних літальних апаратів (БпЛА) типу «Shahed», а також інші безпілотники невстановленого типу, запущені з напрямків Курська, Орла та Приморсько-Ахтарська. Про це повідомляють у Повітряних силах ЗСУ.

Читайте також: Українські сили знищили 1 680 окупантів і 51 артсистему за добу – Генштаб

Для відбиття цього нападу були задіяні зенітні ракетні війська, авіація, підрозділи радіоелектронної боротьби (РЕБ) та мобільні вогневі групи Повітряних Сил і Сил оборони України. Завдяки злагодженим діям українських військових, станом на 10:30 підтверджено збиття 66 ворожих БпЛА. Серед областей, де зафіксовані успішні збиття, — Сумська, Харківська, Чернігівська, Полтавська, Київська, Житомирська, Рівненська, Хмельницька, Тернопільська, Миколаївська, Дніпропетровська, Кіровоградська та Черкаська.

Особливо активні дії були проведені на Київщині, Черкащині та Хмельниччині, де більшість ворожих апаратів було знищено.

Окрім підтверджених збиттів, 24 російських безпілотника зазнали локальних втрат, а 4 з них повернулися у напрямку Росії та Білорусі. Проте, на жаль, попри активну протиповітряну оборону, внаслідок нападу відбулися кілька влучань БпЛА по цивільній інфраструктурі України. Це підкреслює тривогу щодо безпеки українських міст і сіл, які знову стали мішенню для ворожих атак.

Нагадаємо, Володимир Зеленський розповів, чи припиниться вогонь після виборів в США. Якщо Вашингтон припинить підтримку після виборів у США, то Україні буде складно і у Києві будуть думати, як вийти з такої ситуації.