УКРАЇНА

В уряді вирішили, кому передадуть функції центральної МСЕК

Функції МСЕК передадуть Українському державному науково-дослідному інститутові медико-соціальних проблем інвалідності.

Функції Центральної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) наразі виконуватиме український державний науково-дослідний інститут медико-соціальних проблем інвалідності. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я у понеділок, 28 жовтня.

“За рішенням МОЗ України виконання функцій Центральної МСЕК, зокрема, щодо розгляду оскаржень та проведення перевірок обґрунтованості рішень, прийнятих МСЕК регіонального рівня, повністю передано до Українського державного науково-дослідного інституту медико-соціальних проблем інвалідності МОЗ у місті Дніпро, де протягом 2024 року МОЗ створювалася необхідна матеріально-технічна база, яка значно спростить процес проходження експертизи для людей», — наголошується в повідомленні.

У МОЗ повідомили, що на останньому засіданні уряду були внесені зміни до Положення про медико-соціальну експертизу, що дозволяють МОЗ передавати права та обов’язки Центральної МСЕК на підприємство, установу або організацію, що перебувають у сфері управління МОЗ та мають ліцензію на провадження господарської діяльності в галузі медичної практики.

У міністерстві також повідомили, що процедура оскарження рішень МСЕК наразі залишилася незмінною. Якщо справу було направлено на апеляцію до Центральної МСЕК, то її буде переадресовано до Українського державного НДІ медико-соціальних проблем інвалідності МОЗ України у Дніпрі. У МОЗ наголосили, що рішення МСЕК можна оскаржити у позасудовому порядку перед комісією найвищого рівня.

Читайте також: У ЦПД заявили про підготовку ворога до масованих ракетних ударів по Україні

Нагадаємо, у Раді розповіли, як працюватиме МСЕК до реформи. Голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування пояснив процес роботи МСЕК до початку реформування.