ВСЕСВІТ

Посол Великої Британії: Україна на порозі вступу до НАТО, але терміни залишаються невідомими

Посол Великої Британії в Україні, Мартін Гарріс, підкреслив близькість України до вступу в НАТО, хоча конкретні терміни запрошення залишаються невідомими.

Посол Великої Британії в Україні, Мартін Гарріс, зазначив, що Україна перебуває на порозі вступу до НАТО, хоча конкретні терміни отримання Києвом запрошення до Альянсу йому невідомі. Про це він заявив в інтерв’ю РБК-Україна.

Читайте також: У Рівному помер чоловік через сім днів після мобілізації: рідні підозрюють, що його побили

“Ми впевнені, що не тільки Україна увійде в НАТО, а й Альянс стане сильнішим завдяки цьому”, — заявив він.

Гарріс висловив надію на швидку перемогу України в поточній війні, однак додав, що навіть після перемоги загроза з боку агресора залишиться актуальною для безпеки Європи. 

“Ми розглядаємо перспективу майбутнього союзу з Україною, де вона стане потужним союзником для Великої Британії в НАТО, що дасть змогу забезпечити безпеку на європейському континенті”, — додав він.

Коментуючи можливість запрошення України до НАТО до завершення конфлікту, посол сказав, що не має інформації щодо термінів, і також утримався від обговорення гіпотетичного гібридного членства, за якого гарантії статті 5 могли б не поширюватися на певні території. 

Читайте також: Путін планує відвідати Туреччину, — росЗМІ

“Чесно кажучи, я не знаю, як і коли це станеться, але я впевнений, що Велика Британія залишиться поруч з Україною і буде підтримувати її на шляху до НАТО. Україна зараз дуже близька до Альянсу завдяки нашій оперативній співпраці”, — підсумував Гарріс.

Нагадаємо, Володимир Зеленський розповів, чи припиниться вогонь після виборів в США. Якщо Вашингтон припинить підтримку після виборів у США, то Україні буде складно і у Києві будуть думати, як вийти з такої ситуації.