УКРАЇНА

На Черкащині ухилянта засудили на три роки

Мешканець Умані, будучи придатним до військової служби за станом здоров’я, у червні 2024 року не прибув до Уманського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

На Черкащині військовозобов’язаного чоловіка засуджено до 3 років позбавлення волі за фактом ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури у неділю, 27 жовтня.

У суді довели, що житель міста Умань, будучи придатним до військової служби за станом здоров’я, не маючи підстав для звільнення чи відстрочки від призову на військову службу, будучи належним чином ознайомлений про кримінальну відповідальність та керуючись небажанням бути призваним для несення служби в лавах ЗСУ, у червні 2024 року не прибув до Уманського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Окрім того, про причини своєї неявки він не повідомив, чим ухилився від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

Чоловіка засудили до трьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, правоохоронці ліквідували у Кропивницькому чергову корупційну схему ухилення від мобілізації.

Також повідомлялося, що в Одеській психіатричній лікарні викрили двох лікарів, які створили прибутковий «бізнес» на ухилянтах.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp