ЗАПОРІЖЖЯ

На окуповану частину Запорізької області завезли вчителів і будівельників з Дагестану

Росіяни похвалилися «відродженням» школи в тимчасово окупованому селі Розділ поблизу Мелітополя Запорізької області. Ремонт будівлі виконували будівельники з Дагестану. Звідти ж завезли й нових вчителів. У рейтингу якості освіти у РФ Дагестан посів передостаннє місце.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

До цього російські загарбники запровадили програму фінансової підтримки для російських вчителів, які готові переїхати в Україну. Вони обіцяють щедрі премії та пільги.

Окупанти активно завозять російських педагогів на тимчасово окуповані території не тільки через брак кадрів. Ця ініціатива має на меті змінити освітній процес, впроваджуючи російські ідеологічні наративи та цензуруючи українську культуру й історію.

«В результаті цього діти піддаються систематичній пропаганді, що може суттєво вплинути на їхнє світосприйняття та ідентичність», — йдеться у повідомленні Центра нацспротиву.

Нагадаємо, у Запорізькій області на базі так званого «міністерства у справах молоді» окупаційної адміністрації загарбники провели збори молодіжних «військово-патріотичних організацій».

Раніше повідомлялось, що окупанти залучають молодь захоплених Мелітополя та Бердянська до «Добровольчої народної дружини».

Окрім цього, на окупованій частині Запорізької області російські загарбники взялися «за викорінення проукраїнського екстремізму» серед школярів.

Також стало відомо, що окупанти залучили понад 30 тисяч підлітків Запорізької області до пропагандистських і мілітаристських рухів.

З окупованих територій вдалося вивезти ще шістьох дітей: серед них є неповнолітні з Запорізької області, — ФОТО


Читайте також:

Обстріли Запоріжжя: за два місяці у місті ворожими ударами було пошкоджено 150 багатоповерхівок

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!