УКРАЇНА

В одній з областей України готують посилення мобілізації: подробиці

Голова Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус оголосив про плани посилити мобілізаційні процеси в регіоні, підкресливши, що поточний рівень мобілізації його не влаштовує.

Голова Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус заявив про плани посилити мобілізаційні процеси в регіоні. Під час брифінгу він зазначив, що поточний рівень мобілізації його не влаштовує і робляться кроки для його поліпшення. 

Читайте також: Перші солдати КНДР опиняться в зонах боїв 27−28 жовтня — Зеленський

Чаус наголосив, що посилені заходи з мобілізації триватимуть до повної перемоги України. Він додав, що одним із головних завдань є забезпечення можливості для відпочинку підрозділів, які вже довгий час беруть участь в активних бойових діях.

«По-друге, щоб ворог бачив, що у нас є армія, яка готова і буде давати відсіч», — повідомив він.

За підсумками розширеного засідання президії Конгресу місцевих і регіональних влад за участю президента України Володимира Зеленського, Чаус підкреслив, що Чернігівська область, як і багато інших регіонів країни, відчуває наслідки війни.

«Чернігівщина особливо потерпає, тому що, ви знаєте, скільки обстрілів відбувається в області. Ми знаємо, скільки шахедів і ракет літають над нашою землею. І скільки прилітають, в тому числі. Тому сьогодні дуже важливо зробити все, щоб план перемоги (президента Володимира Зеленського, — Ред.) якомога швидше був реалізований», — додав він.

Нагадаємо, втрата броні та мобілізація: як перевірки можуть вплинути на працівників критичних підприємств. Після проведення аудиту на підприємствах, які мають статус критично важливих, деякі з них можуть втратити цей статус, що призведе до можливості мобілізації раніше заброньованих працівників.