УКРАЇНА

Прикордонники затримали киянина, який намагався втекти за кордон двічі за один день

У Могилів-Подільському прикордонники затримали 23-річного киянина, який намагався незаконно перетнути кордон з Молдовою, спочатку за білоруським паспортом, а згодом через переправу річкою Дністер.

Увечері прикордонники Могилів-Подільського прикордонного загону затримали 23-річного жителя Києва на березі річки Дністер. Чоловік планував переплисти річку з метою незаконного перетворення до Молдови. Про це повідомляє ДПСУ.

Читайте також: Втрата броні та мобілізація: як перевірки можуть вплинути на працівників критичних підприємств

Цей інцидент стався після того, як зранку в тому ж день він вже намагався перетнути кордон у пункті пропуску «Могилів-Подільський» за білоруським паспортом. Однак, у цій спробі йому було відмовлено у пропуску, і на нього було складено адміністративні документи за спробу незаконного перетворення через державний кордон.

За попередньою інформацією, причина, яка спонукала молодого чоловіка до таких вчинків, пов’язана з його статусом у Єдиному реєстрі досудових розслідувань. Він є фігурантом кримінального провадження за статтею 356 Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за самоправство.

Нагадаємо, перевірки триватимуть три місяці: як уряд боротиметься з корупцією у МСЕК. Уряд затвердив план боротьби проти корупції та інших порушень закону серед МСЕК.