УКРАЇНА

Сирський відповів на заяву Путіна про оточення ЗСУ в Курській області

Головнокомандувач Збройних Сил України, Олександр Сирський, відреагував на слова Путіна про оточення українських військових на Курщині.

Заява, сказана російським диктатором Володимиром Путіним на саміті БРІКС про українських військових у Курській області, які перебувають в оточенні, не відповідає реальності. Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський відреагував на висловлювання президента РФ.

На його думку, це явна брехня, яка не відображає реального стану справ. Сирський зазначив, що українські військові продовжують активні дії на Курському напрямку, вже третій місяць поспіль завдаючи значної шкоди боєздатності російських сил.

«Незважаючи на запеклий тиск противника на цьому напрямку, окупанти зазнають відчутних втрат в особовому складі та військовій техніці», — підкреслив головком.

24 жовтня на саміті БРІКС Путін повідомив, що російські війська нібито оточили близько 2000 українських військових, які наразі «заблоковані» у Курській області. Також президент РФ стверджував, що українські війська, ймовірно, втратили близько 26 000 військовослужбовців під час операції в Курській області за минулий місяць.

Читайте також: ЗСУ показали «дорогу смерті» на Курщині зі знищеною технікою росіян

Раніше повідомлялося, що перші солдати КНДР опиняться в зонах боїв 27-28 жовтня — Зеленський. РФ залучить перших військових Північної Кореї до зони бойових дій у період з 27 по 28 жовтня, що є очевидним кроком ескалації з боку Росії.