УКРАЇНА

Перевірки триватимуть три місяці: як уряд боротиметься з корупцією у МСЕК

Уряд затвердив план боротьби проти корупції та інших порушень закону серед МСЕК.

Для виконання рішень Ради національної безпеки й оборони (РНБО) і президента, уряд затвердив план боротьби з корупцією та іншими порушеннями закону серед МСЕК. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зокрема, план уряду включає:

  • ліквідацію медико-соціальних експертних комісій у їхньому поточному вигляді вже цього року;
  • створення спеціальної групи для перегляду прийнятих МСЕК рішень, яка працюватиме протягом трьох наступних місяців;
  • у листопаді МОЗ та Мінцифри представлять план із цифровізації всіх етапів проходження медико-соціальних експертиз;
  • пенсійний фонд, поряд із ДБР, Національною поліцією та Службою безпеки України, мають провести оперативну перевірку всіх пенсійних виплат з інвалідності для прокурорів та інших державних посадових осіб;
  • Міністерство охорони здоров’я та Міністерство соціальної політики повинні негайно подати на розгляд Уряду законопроєкти щодо комплексної реформи медико-соціальної експертизи.

Прем’єр-міністр стверджує, що у цьому плані чітко визначено терміни та відповідальні за їх дотримання. Це питання має бути пріоритетним для всіх міністерств та особисто для міністрів. За підсумками виконання указів Президента та РНБО буде зроблено відповідні висновки.

Нагадаємо, у Раді розповіли, як працюватиме МСЕК до реформи. Голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування пояснив процес роботи МСЕК до початку реформування.