ЗАПОРІЖЖЯ

У Запоріжжі найближчим часом планують почати встановлювання мобільних укриттів

На сесії Запорізької міської ради прийняли необхідні рішення щодо розміщення мобільних укриттів на території Запоріжжя. У найближчі тижні-місяць повинно стартувати їхнє масове встановлення.

Про це в етері національного марафону новин заявив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

За його словами, проблемою залишається відсутність сховищ у приватному секторі, тому що неможливо встановити укриття біля кожного будинку.

«В приватному секторі — це одна з найбільших проблем. Там неможливо встановити відповідну кількість укриттів. Для мене став прикладом один з будинків в Шевченківському мікрорайоні, куди я прибув буквально через пів години після прильоту.

Мешканці ночували в погребі після початку повітряної тривоги. Це дозволило їм вижити, адже їхній будинок був вщент зруйнований ворожим КАБом. Тож я думаю, що ми будемо допомагати мешканцям приватного сектора облаштовувати укриття їхніми силами, але нашим коштом і з нашими будівельними матеріалами», — заявив голова ЗОВА.

Щодо багатоповерхових будинків, то за його словами, тут проводиться робота з головами ОСББ з приводу тримання укриттів відкритими. Також будуть продовжувати приводити до ладу ті укриття, які є на балансі комунальних підприємств, й будувати нові.

Окрім цього, підземні школи, які зараз знаходяться на стадії будівництва, фактично стануть великими укриттями площею 1 400 квадратних метрів.

Раніше повідомлялось, що в деяких районах Запоріжжя щільність укриттів в 10 разів менша, ніж має бути.

Відбудова Запоріжжя після обстрілів: роботи у понад 800 будинках планують завершити до 10 грудня


Читайте також:

У Запоріжжі назвали орієнтовну дату старту опалювального сезону

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!