УКРАЇНА

Жителів одного з великих міст України закликали готуватись до зими без світла: подробиці

Мешканців прифронтової Запорізької області закликають бути готовими до постійного відключення електроенергії у зимовий період.

Жителів прифронтової Запорізької області закликають бути готовими до відключення електроенергії у зимовий період. Влада купує генератори та когенераційні установки. Про це повідомив голова адміністрації Запорізької області Іван Федоров в ефірі телемарафону.

«Я всім говорю, що ми повинні готуватися до того, що електрики не буде взагалі. Може, це не подобається. Тому що ми оперуємо такими категоричними речами. Але давайте готуватися до гіршого. Буде краще — буде супер», — заявив він.

Згідно з його прогнозом, у Запоріжжі можлива відсутність централізованого електропостачання для водонапірних станцій.

«Що ми повинні зробити? Ми повинні двічі зарезервувати. Встановити один генератор та другий», — сказав він.

Щодо теплопостачання у всіх значних котельнях Запоріжжя та Запорізької області, таких як Вільнянськ, де функціонує централізоване опалення, планується встановлення когенераційних установок. Перші з них розпочнуть роботу вже у грудні поточного року.

Читайте також: Ухилянт зателефонував прикордонникам, бо через спробу втекти з України мало не втопився в болоті

«Чому є затримка і чому це зробили не до опалювального сезону? Тому що ми розуміємо, що Україна – величезна країна і сьогодні у нас є шалений попит на когенераційні установки. Жодне виробництво у світі не здатне покрити потреби величезної держави України. У нас грошей немає», — пояснив Федоров.

Він додав, що Україна звертається за допомогою до союзників. «Наші партнери нам фінансують, для нас придбали. І вже 15 листопада перші когенераційні установки будуть на території Запоріжжя. Підключення ми сподіваємося займе до місяця. Тож ми зарезервуємо це», — додав він.

Щодо звичайних генераторів, як у школах, так і в лікарнях, у всіх вже є необхідне обладнання, яке здатне забезпечити електропостачання як для навчального процесу, так і для медичних потреб, зазначив Федоров.

Читайте також: Лукашенко заявив, що участь солдатів КНДР у війні проти України обернеться ескалацією

Раніше повідомлялося, що Росія знову може вдарити по енергетиці України: глава РНБО відповів колись. З початку повномасштабного вторгнення всі спроби росіян знищити економіку України виявилися неуспішними.