ВСЕСВІТ

Під час саміту БРІКС Путін заявив про отримання «секретної пропозиції» від України

Під час пресконференції після саміту БРІКС президент Росії Володимир Путін розповів про пропозицію, передану Україні представником Туреччини на вересневій сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Під час саміту БРІКС президент Росії Володимир Путін повідомив, що представник Туреччини на вересневій сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку передав Україні якусь пропозицію для Росії. Цю інформацію було доведено до Кремля, проте Путін не уточнив, про що саме йшлося. Цю заяву зробив Путін на пресконференції після саміту, посилаючись на повідомлення російського пропагандистського агентства РИА Новости.

Читайте також: Нічна атака дронів: у Києві розповіли, скільки безпілотників збила ППО

Крім того, Туреччина виступила з ініціативою щодо ситуації в Чорному морі, запропонувавши забезпечити безпечне судноплавство та укласти угоди про безпеку об’єктів атомної енергетики. 

Путін зазначив, що погодився з пропозицією, але згодом президент України Володимир Зеленський оприлюднив План перемоги, що, на його думку, звело нанівець можливості для переговорів.

На запитання про ймовірність мирного врегулювання конфлікту з Україною, Путін відмовився оцінювати шанси за шкалою від одного до десяти, заявивши, що недоцільно називати будь-які цифри чи бали.

Нагадаємо, в ООН розкрили деталі розмови Гутерреша з Путіним на саміті БРІКС. На саміті БРІКС у Казані Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш обговорив із Володимиром Путіним агресію Росії проти України, наголосивши, що це порушує Статут ООН і міжнародне право.