ВСЕСВІТ

Військова співпраця КНДР з РФ може вплинути на постачання зброї Україні, – президент Південної Кореї

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що країна може переглянути свою політику щодо постачання зброї Україні у відповідь на військову співпрацю між Росією і Північною Кореєю.

Південна Корея може переглянути свою політику щодо постачання зброї Україні залежно від рівня військового співробітництва між Росією і Північною Кореєю. Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль висловив цю думку під час прес-конференції з польським президентом Анджеєм Дудою. 

Читайте також: Лубінець вчергове звернувся до ООН і Червоного Хреста через жорстоке вбивство полонених біля Селидового

Він зазначив, що країна не буде бездіяльною у відповідь на відправлення північнокорейських військ до Росії.

«Якщо Північна Корея спрямує свої спеціальні сили в Україну, ми надаватимемо Україні підтримку поступово і розглянемо заходи щодо забезпечення безпеки на Корейському півострові», — заявив Юн.

За його словами, хоча Південна Корея дотримується принципу обмеження прямих постачань летальної зброї, у поточних обставинах це питання може бути переглянуте, залежно від дій Північної Кореї.

Читайте також: Зеленський не планує підписувати закон про постійний зимовий час, — ЗМІ

«Республіка Корея не буде сидіти склавши руки і вживатиме необхідних заходів у координації з міжнародним співтовариством, ґрунтуючись на розвитку військового співробітництва між Північною Кореєю і Росією», — додав він.

Нагадаємо, як українці ставляться до вступу в ЄС і НАТО: дані соцопитування. Українці взяли участь в соцопитуванні, щодо вступу України в ЄС та НАТО.