УКРАЇНА

Ухилянт зателефонував прикордонникам, бо через спробу втекти з України мало не втопився в болоті

Поблизу кордону з Угорщиною співробітники прикордонної служби в Мукачеві врятували порушника, який планував втекти з України.

Неподалік кордону з Угорщиною співробітники прикордонного загону в Мукачеві врятували порушника, який загубився при спробі незаконного перетину кордону і мало не потонув у болоті. Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

У ніч на 24 жовтня 29-річний мешканець Івано-Франківської області звернувся за гарячою лінією ДПСУ, заявивши: «Доброї ночі, я хочу здатися прикордонникам». Чоловік зізнався, що намагався проникнути до Угорщини, оминаючи пункти пропуску.

Як виявилося, він заблукав у заболоченій місцевості та не міг вибратися самостійно. За допомогою наданих координат порушника прикордонники визначили, що він перебував у зоні відповідальності відділу інспекторів прикордонної служби «Горонглаб». Незабаром рятувальна група виявила чоловіка. Прикарпатський житель потрапив у канал Чаронда і не зміг вибратися із заболоченої місцевості самостійно.

Прикордонники витягли порушника з води та доставили його до прикордонного підрозділу, де він був одягнений у сухий одяг і йому надали можливість висушити взуття та особисті речі. Наразі порушник буде змушений відповісти перед судом за спробу незаконного перетину державного кордону України, повідомляють у ДПСУ.

Раніше повідомлялося, що на кордоні з Молдовою затримали 19 чоловіків, які хотіли втекти з України. Щоб перетнути кордон, кожен заплатив від 3 до 5 тисяч доларів.