УКРАЇНА

Українські сили знищили 40 ворожих БпЛА під час нічної атаки

У ніч на 24 жовтня 2024 року Росія здійснила масштабний повітряний напад на Україну, використовуючи крилаті ракети, керовані авіаційні ракети та безпілотники.

У ніч на 24 жовтня 2024 року, з 21:00 23 жовтня, російські військові здійснили масштабну повітряну атаку на територію України. Напад включав запуск двох крилатих ракет Х-22 з літаків Ту-22М3, які були запущені над акваторією Чорного моря. Також було використано дві керовані авіаційні ракети Х-59, випущені з повітряного простору Брянської області. Додатково противник залучив 50 ударних безпілотних літальних апаратів (БпЛА) типу «Shahed» та інші безпілотники, які діяли з напрямків Орел, Курськ та Крим. Про це повідомляють у Повітряних силах ЗСУ.

Читайте також: Путін покладає надії на північнокорейські війська для відвоювання Курської області, — FT

На щастя, українські сили змогли успішно відбити цю атаку. У відповідь на загрозу були залучені авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби (РЕБ) та мобільні вогневі групи Повітряних Сил і Сил оборони України.

Станом на 8:30 24 жовтня підтверджено збиття 40 ворожих безпілотників у таких областях: Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській, Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій, Черкаській, Кіровоградській, Київській, Полтавській та Чернігівській. Також було зафіксовано втрату 7 російських безпілотників: один з них був знищений у повітряному просторі України, два – повернулися у напрямку Росії та Білорусі.

Нагадаємо, нічна атака на Київщину: пошкоджено два підприємства. У ніч на 24 жовтня російські окупанти знову атакували Київщину за допомогою дронів.