УКРАЇНА

Лубінець вчергове звернувся до ООН і Червоного Хреста через жорстоке вбивство полонених біля Селидового

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець відреагував на жорстоке вбивство чотирьох полонених бійців Національної гвардії біля Селидового.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець відреагував на жорстоке вбивство чотирьох полонених бійців Національної гвардії в районі Селидового. Лубінець уже звернувся до міжнародних організацій, надіславши відповідні листи в ООН і Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ). Про це він повідомив у Telegram.

Читайте також: У Зеленського спростували чутки, що сім країн НАТО проти вступу України до Альянсу

“Росія вчергове вчинила воєнний злочин та порушила Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими. Зі свого боку, як Омбудсман України, направив листи на ООН та МКЧХ, аби міжнародна спільнота фіксувала ці порушення”, — написав він. 

За його словами, як омбудсмен України, він зробив це з метою зафіксувати ці порушення прав людини і привернути увагу світової спільноти до злочинів, що відбуваються.

“На жаль, ми спостерігаємо відсутність дієвої реакції світу на вбивства військовополонених. Недопустимо, аби воєнні злочини ставали буденністю!”, — додав він. 

Нагадаємо, окупанти розстріляли чотирьох полонених бійців НГУ біля Селидового: розпочато розслідування. 6 жовтня 2024 року, під час виконання бойового завдання в районі Селидового, чотири бійці НГУ були захоплені в полон російськими військовими. Наступного дня Сили оборони України виявили їхні тіла.