УКРАЇНА

У Зеленського спростували чутки, що сім країн НАТО проти вступу України до Альянсу

Спікер президента Сергій Нікіфоров спростував інформацію про те, що сім країн НАТО протидіють запрошенню України до Альянсу.

Спікер президента Сергій Нікіфоров спростував повідомлення ЗМІ про те, що сім країн НАТО виступають проти запрошення України до Альянсу. Ці слова прессекретаря Володимира Зеленського наводить агентство Укрінформ

Читайте також: Глава Пентагону заявив, чим закінчиться війна в Україні

«Інформація у ЗМІ про те, що сім країн виступають проти запрошення України до НАТО, не відповідає дійсності. Ці чутки вигідні тим, хто хоче створити хибне враження, наче вступ України не має широкої підтримки серед членів Альянсу», – сказав Нікифоров.

Нікіфоров наголосив, що «абсолютна більшість» країн-членів НАТО підтримує ідею запрошення України, а щодо решти ведеться активна робота з переконання. Він додав, що запрошення до Альянсу є першим пунктом Плану перемоги Зеленського і являє собою «надійний шлях до справедливого і тривалого миру».

Нагадаємо, Володимир Зеленський розповів, коли РФ буде присутня на саміті миру. Як тільки план перемоги буде успішно реалізовано, Росію можна буде побачити на саміті миру.