УКРАЇНА

Військові РФ намагаються зайти в Селидове: ВСУ вибивають піхоту на околицях

Поблизу міста постійно відбуваються обстріли, що призводить до руйнування житлових будинків у приватному секторі.

Російські військові намагаються проникнути до міста Селидове на Донеччині, але сили оборони успішно відбивають їхні атаки, вибиваючи групи піхоти з околиць міста. Про це повідомив представник Національної гвардії України та полковник Руслан Музичук у коментарі для «Української правди».

«Ворог намагається говорити про контроль над районами міста. Але наші підрозділи проводять роботу, щоб контролювати та знищувати піхоту, яка намагається просочуватися в околиці та заходити до міста, зокрема з району населеного пункту Михайлівка. А також не дати противнику закріплюватися, встановлювати спостережні та вогневі позиції”, — заявив Музичук.

Він додав, що за останню добу в Селидовому сталося 19 атак з боку російських військ, при цьому використовувалося багато піхоти. Гвардійці змогли знищити 118 окупантів, успішно відбиваючи ці напади (52 з них було знищено назавжди, решта — отримали поранення).

На думку представника НГУ, противник активно використовує авіацію та артилерію у районі Селидового. Навколо міста регулярно відбуваються обстріли, що призводить до руйнування житлових будинків у приватному секторі. Шляхом сконцентрування піхотних підрозділів у лісових зонах противник намагається здійснювати розвідку у бойовому порядку та атакувати нові ділянки, повідомив офіцер.

У районі Покровська 23 жовтня захисники запобігли 38 атакам російських військ. Також воїни на передовій знищили за останню добу: 1 танк, 5 бойових машин, 9 транспортних засобів, 2 склади боєприпасів та 1 станцію радіоелектронної боротьби ворожих сил.

Читайте також: ЗСУ відбили понад 140 атак за минулу добу, — Генштаб

Нагадаємо, окупанти розстріляли чотирьох полонених бійців НГУ біля Селидового: розпочато розслідування. 6 жовтня 2024 року, під час виконання бойового завдання в районі Селидове, чотирьох бійців НГУ було захоплено в полон російськими військовими. Наступного дня Сили оборони України виявили їхні тіла.