УКРАЇНА

Глава Пентагону заявив, чим закінчиться війна в Україні

Міністр оборони США Ллойд Остін, зауважив, що війна з Росією закінчиться переговорами, але США повинні продовжити підтримку України.

Війна в Україні завершиться внаслідок переговорів, проте важливість продовження підтримки країни залишається актуальною. Цю позицію висловив міністр оборони США Ллойд Остін, з посиланням на прес-службу Пентагону.

“Нам необхідно знизити напруженість на Близькому Сході та знайти спосіб досягти перехідного періоду в Україні. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну, як ми вже говорили, і вони самі визначать, коли настане час сісти за стіл переговорів. Але, я вже говорив це раніше, цей конфлікт у якийсь момент закінчиться переговорами», — заявив він.

Під час зустрічі з Папою Римським було обговорено важливі аспекти глобальної безпеки, а також значущість мирних ініціатив у зонах конфліктів, включаючи Близький Схід та Україну. Остін висловив вдячність Ватикану за його гуманітарні зусилля та наголосив на важливості подальшої співпраці для полегшення страждань жертвам війни.

Варто зазначити, що США надають велику підтримку Україні з початку повномасштабного вторгнення Росії. Ця допомога виходить далеко за надання простого озброєння та боєприпасів. Серед іншого, американці передали українцям різноманітне озброєння, включаючи протитанкові комплекси Javelin та сучасні системи залпового вогню HIMARS. Це значно посилило боєздатність української армії та дозволило їй успішно протистояти російським військам.

Читайте також: Остін пояснив чому США забороняють бити по РФ ракетами ATACMS

Нагадаємо, США в ООН сказали, коли війна в Україні закінчиться. Партнерські відносини РФ з КНДР, Іраном та Китаєм посилюють загрози миру та безпеці за межами України.