ВСЕСВІТ

Північна Корея планує надіслати 10 000 солдатів до Росії: нові дані з Південної Кореї

Північна Корея направила 3000 військовослужбовців до Росії для підтримки її збройних сил у конфлікті з Україною.

Північна Корея відправила в Росію 3000 військових. Пхеньян пообіцяв додатково надати близько 10 000 солдатів, чиє розгортання завершиться до грудня. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Сікорський заявив, що виплати українських біженців в Німеччині потрібно передавати Україні

Південнокорейські законодавці повідомили, що КНДР направила 3000 військовослужбовців для підтримки російських сил у конфлікті з Україною. 

Очікується, що за ними підуть нові групи. Ця оцінка вдвічі перевищує попередні дані.

Після брифінгу національного розвідувального агентства Південної Кореї парламентарії зазначили, що Пхеньян має намір надати загалом близько 10 000 військових, які мають бути розгорнуті до кінця грудня.

Читайте також: Росія перекинула на Курщину ракетний полк: експерти пояснили, у чому небезпека резонансного рішення

Член парламентського комітету з розвідки Пак Сун Вон зазначила, що «ознаки навчання військ у Північній Кореї були зафіксовані у вересні та жовтні. Схоже, що військові вже розподілені за кількома навчальними закладами в Росії й адаптуються до місцевих умов».

Нагадаємо, у Пентагоні підтвердили присутність північнокорейських військових у Росії. У Сполучених Штатах виявлено докази присутності північнокорейських військових на території Росії, про що повідомив міністр оборони США Ллойд Остін під час пресконференції в Рим