УКРАЇНА

Нічна атака на Черкащину: ППО знищило шість БпЛА, але постраждала інфраструктура

Вночі 22 жовтня Черкащина стала об’єктом ворожих атак, але завдяки зусиллям ППО вдалося уникнути жертв.

В ніч з 22 на 23 жовтня Черкащина стала мішенню для ворожих атак. На щастя, обійшлося без людських втрат, що є найважливішим. Завдяки злагодженим діям сил ППО, мобільних вогневих груп і систем радіоелектронної боротьби, вдалося знищити шість ударних безпілотних літальних апаратів (БпЛА). Про це повідомляє очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Читайте також: Правоохоронці запобігли теракту в Києві: затримано російських агентів

У Черкаському районі окупанти намагалися вразити об’єкти інфраструктури. Пошкодження, які завдали, наразі встановлюються. Відомо, що постраждала будівля цілком цивільного автовокзалу в обласному центрі. Рятувальники оперативно ліквідували виниклу пожежу. Також зафіксовано пошкодження адмінбудівлі приватного підприємства та декількох автомобілів.

У Золотоніському районі уламки російських снарядів пошкодили дах приватного домоволодіння, викликавши занепокоєння серед місцевих мешканців.

В Уманському районі внаслідок атаки уламки БпЛА зруйнували приватний гараж і кілька автомобілів, завдавши значної шкоди.

Обстеження території триває, і відповідні служби продовжують працювати над ліквідацією наслідків ворожих атак.

Нагадаємо, у Полтавській області запроваджено аварійні відключення електроенергії через дефіцит потужності. 23 жовтня на території Полтавської області впроваджено графік аварійних відключень електроенергії в обсязі 30 МВт за розпорядженням НЕК «Укренерго».