УКРАЇНА

Авіакомпанії Нової пошти дозволили польоти до Києва та Львова: що відомо

Компанія отримала ліцензію від Державіаслужби, що дало змогу отримати дозвіл від Європейського агентства з авіаційної безпеки (EASA).

Авіакомпанія Supernova Airlines отримала дозвіл від Державної авіаційної служби України на вильоти до Києва та Львова. Однак польоти будуть можливі лише після відкриття повітряного простору над Україною. Згідно з указом Державіаслужби, авіакомпанії дозволено здійснювати сім рейсів на тиждень на маршрутах «Львів – Прага» та «Київ – Прага».

Отримання ліцензії від Державіаслужби дало змогу компанії отримати дозвіл від Європейського агентства з авіаційної безпеки (EASA). Supernova також отримала цей дозвіл 17 жовтня, що дало їй право виконувати комерційні польоти на небі Європейського Союзу. За інформацією прес-служби «Нової пошти», стратегія авіакомпанії орієнтована на далекомагістральні рейси із США до Європи та Китаю до Європи, а також на проведення чартерних рейсів на запит клієнтів.

Як повідомили у компанії «Нова пошта», авіалайнери Supernova почнуть здійснювати рейси лише після відкриття неба над Україною. Наразі польотів до Києва та Львова не планується через закритий повітряний простір.

“Щоб мати можливість літати одразу після відкриття повітряного простору України, потрібно отримати комерційний дозвіл на це. Отримання цього дозволу і означає, що ми зможемо літати вказаними маршрутами, як тільки це стане можливим — тобто коли повітряний простір буде відкритий», — заявили в компанії.

Читайте також: Зеленський готує ще один план на час війни з РФ, — ЗМІ

Раніше повідомлялося, що мер Львова відповів, чи потрібно відкривати аеропорт під час війни. Андрій Садовий заявив про відкриття аеропорту під час повномасштабної війни.