УКРАЇНА

КНДР надає ракети та людей Росії в обмін на ядерні технології, — Буданов

Зміцнення відносин між країнами стало результатом угоди про взаємну допомогу, яка була укладена між Путіним та Кім Чен Ином у Пхеньяні у червні 2024 року.

Влада КНДР передала ракети та військових на допомогу Росії у боротьбі проти України. Натомість Північна Корея запросила у Москви передові технології тактичної ядерної зброї. Про це повідомляє керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Росії Кирило Буданов, передає The Economist.

Як зазначає видання, Північна Корея не відправляє своїх громадян чи озброєння до Росії у рамках благодійних цілей. Зміцнення співробітництва стало результатом угоди про взаємну допомогу, укладену між російським лідером Володимиром Путіним та головою Північної Кореї Кім Чен Ином у Пхеньяні у червні 2024 року.

Буданов пояснює секретні умови угоди як quid pro quo: гроші та ноу-хау від Росії в обмін на людей та ракети з Кореї. На його думку, Росія допомагає Північній Кореї обійти санкції та зміцнити свої ядерні можливості. Керівник ГУР вважає, що РФ передає КНДР деякі технології для тактичної ядерної зброї малої потужності та системи запуску підводних ракет.

Читайте також: Китай ухилився від відповіді щодо присутності військ КНДР в Росії

Нагадаємо, ЗМІ дізналися про підготовку солдатів КНДР у РФ. Навчання російським командам може означати плани застосування цих підрозділів в одному строю з росіянами та під російським керівництвом.