УКРАЇНА

Окупанти знаходяться за 1,5 км від Мирнограда: місто готується до оборони

У Мирнограді майже не залишилося цілих багатоповерхівок, вони повністю або частково зруйновані.

Російські військові знаходяться за 1,5 кілометра від міста Мирноград у Донецькій області. Про це повідомив виконувач обов’язків начальника Мирноградської міської військової адміністрації Юрій Третяк, в ефірі Громадського радіо. Він зазначив, що місто готується до оборони.

«На найбільш небезпечних ділянках, околицях міста, наближених до окупаційних військ, фортифікаційні роботи завершені. І зараз уже на інших ділянках роботи на стадії завершення”, — заявив Третяк.

За його словами, все буде завершено протягом місяця, а роботи в самому місті тривають і на цей час. Голова Мирноградської МВА наголосив, що у місті не працюють ні банки, ні банкомати.

«З серпня немає водо- та електропостачання. Також немає газу. Є лише кілька невеликих крамниць, де торгують товарами першої потреби. У Мирнограді майже не залишилося цілих багатоповерхівок. Вони або повністю або частково зруйновані або пошкоджені», – сказав він. Юрій Третяк зазначив, що у місті проживає близько трьох тисяч мешканців, проте дітей серед них немає.

Раніше повідомлялося, Росіяни штурмують Максимільянівку під Кураховим танками та БМП (відео). Окупанти намагаються прорвати українську оборону на Курахівському напрямі.