УКРАЇНА

Кличко відсторонив заступника Прокопіва через розслідування ЗМІ

Мер Києва ухвалив рішення тимчасово відсторонити свого заступника Володимира Прокопіва у зв’язку з розслідуванням Bihus.Info, яке вказує на можливе збагачення чиновника через зловживання службовим становищем.

Мер Києва Віталій Кличко ухвалив рішення тимчасово відсторонити свого заступника Володимира Прокопіва і звернувся до відповідних органів із проханням провести перевірку інформації, представленої в розслідуванні Bihus.Info. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, підкресливши, що надішле запити до НАБУ, Національної поліції та інших установ для ретельної перевірки фактів, викладених журналістами.

Читайте також: У військовій частині окупованого Луганську почали масово зникати чоловіки

“Я звертаюся до правоохоронних і антикорупційних органів перевірити факти, викладені журналістами-розслідувачами Bihus Info щодо заступника голови КМДА Володимира Прокопіва. А також на час перевірки, задля її обʼєктивності, відсторонюю Прокопіва від виконання обовʼязків заступника голови КМДА із самоврядних повноважень, — написав Кличко.

У розслідуванні Bihus.Info представлено факти, що стосуються збагачення заступника мера, Володимира Прокопіва, його сім’ї та близького оточення. 

Це розслідування, що складається з двох частин і нещодавно опубліковане, вказує на можливе використання Прокопівим свого службового становища для особистого збагачення. 

На момент проведення розслідування Прокопів і його родичі володіли розкішним будинком у котеджному містечку «Коник», а також житлом у престижному передмісті Києва, Ходосівці, і кількома квартирами в сучасних житлових комплексах. 

Читайте також: Україна може стати членом НАТО за «західнонімецьким» принципом, — FT

Крім того, вони мали у власності значні площі комерційної нерухомості в нових будівельних проєктах столиці. Журналісти порушують безліч запитань щодо способів і часових рамок появи цих активів.

Для довідки. Володимир Прокопів — депутат Київради, який раніше обіймав посаду секретаря і очолював фракцію «Євросолідарність». Протягом останніх чотирьох років він обіймає посаду заступника Кличка в Київській міській державній адміністрації.

Нагадаємо, в очільниці Миколаївської МСЕК виявили 450 тисяч доларів, а у її сина паспорт РФ. Також чиновниця оформила собі та синові 2 групу інвалідності для отримання від держави додаткових пільг та соціальних виплат.