ВСЕСВІТ

У РФ заявили про атаку БпЛА на підприємства у Тамбовській та Воронезькій областях

Також закрито аеропорт у Нижньому Новгороді, там оголосили про введення плану «Килим», що означає його закриття та перенаправлення рейсів на інші летовища.

Безпілотники атакували компанію «Біохім» у Тамбовській області Росії та промислове підприємство у Воронезькій області, також закрито аеропорт у Нижньому Новгороді.
Про це повідомляють губернатор Тамбовської області Максим Єгоров, губернатор Воронезької області Олександр Гусєв у Telegram, російське видання ТАСС.

«Сьогодні о 5.20 ранку в м. Рассказово, ймовірно, в результаті прильоту безпілотника на підприємстві АТ «Біохім» пролунав вибух з подальшим займанням», — заявив Єгоров.

Губернатор додав, що постраждалих немає, а пожежу вдалося загасити за годину, всі необхідні служби міста знаходяться на місці. Керівник Воронезької області РФ також повідомив про атаку безпілотних літальних апаратів.

«Черговими силами ППО та засобами РЕБ в одному з районів області було виявлено та подавлено безпілотний літальний апарат. Він упав на будівлю цеху промислового підприємства», — зазначив Гусєв.

Губернатор Воронезької області також заявив, що постраждалих немає, проте сталася «невелика пожежа на одному з поверхів будівлі». На цей час, о 7-й ранку, пожежні бригади продовжують роботу на місці події. Гусєв зазначив, що загроза атаки безпілотниками у регіоні зберігається. За інформацією ТАСС, посилаючись на Росавіацію, аеропорт Нижнього Новгорода тимчасово закритий через можливу загрозу нальоту українських безпілотників.

Деякі російські Telegram-канали раніше повідомили про введення в аеропорту плану «Килим», що означає його закриття та перенаправлення рейсів на інші аеропорти. Згодом у Міністерстві оборони РФ заявили, що, ймовірно, було збито 18 українських безпілотних літальних апаратів над територією Росії. Повідомляється, що 11 дронів були ймовірно збиті над Брянською областю, 3 – над Білгородською, 2 – над Курською, а по одному – над Тульською та Орловською областями.

Читайте також: Зеленський: Україна створила буферну зону на території Росії завдяки успішній операції ЗСУ в Курську

Нагадаємо, у РФ прогриміли вибухи, горять спиртзаводи. Жителі міста Єфремова у Тульській області повідомили про два вибухи. Вони пролунали з різницею п’ять хвилин.