ВСЕСВІТ

Уряд Індії розповів про кількість повернутих громадян з армії РФ

За словами міністра закордонних справ Індії, щонайменше ще два десятки людей залишаються в російській армії.

Індія повернула 85 своїх громадян, які були завербовані Росією обманним шляхом для участі у війні проти України. Однак, за словами міністра закордонних справ Індії Вікрама Місрі, щонайменше ще два десятки людей залишаються в армії Росії. Про це повідомляє IndiaTV.

“Близько 85 людей повернулися з Росії і, на жаль, ми повернули останки людей (загиблих індійців – ред.), які загинули під час конфлікту. Залишилося близько 20 осіб, і ми чинимо тиск на наших співрозмовників, вимагаючи звільнити всіх військовослужбовців, що залишилися там”, – зазначив міністр.

За його словами, індійські дипломати підтримують близькі відносини з представниками Міністерства закордонних справ РФ та Міністерства оборони Росії з питання індійців, які були «незаконно або інакше залучені до участі у військових діях» у складі російської армії.

«Це питання обговорювалося на найвищому рівні, включаючи прем’єр-міністра Моді та президента Путіна», — підсумував Місрі.

Раніше повідомлялося, що КНДР відкидає звинувачення у відправленні солдатів до Росії. Ця перша публічна заява офіційного представника Пхеньяну після того, як південнокорейська розвідувальна агенція минулого тижня заявила, що КНДР може направити близько 12 тисяч військових до РФ.