ВСЕСВІТ

КНДР відкидає звинувачення у відправленні солдатів до Росії

Це перша публічна заява офіційного представника Пхеньяну після того, як південнокорейська розвідувальна агенція минулого тижня заявила, що КНДР може направити приблизно 12 тисяч військових до РФ.

Північна Корея відкинула звинувачення з боку Південної Кореї та України в тому, що вона спрямовує своїх солдатів на бік Росії у війні проти України. На думку Північної Кореї, її відносини з Москвою є законними та заснованими на взаємовигідній співпраці. Інформацію про присутність збройних сил із КНДР на території інших країн вона назвала «безпідставними чутками». Про це повідомляє Yonhap.

“Щодо так званої військової співпраці з Росією, моя делегація не відчуває необхідності коментувати такі безпідставні стереотипні чутки, спрямовані на те, щоб очорнити імідж КНДР та підірвати законні та дружні відносини та співпрацю між двома суверенними країнами”, — зазначив дипломат постійного представництва КНДР, ім’я якого приховано, під час засідання Першого комітету Генасамблеї Організації з питань роззброєння та міжнародної безпеки.

Ця перша публічна заява офіційного представника Пхеньяну після того, як південнокорейська розвідувальна агенція минулого тижня заявила, що КНДР планує направити приблизно 12 тисяч військових до РФ для бойових дій проти України, і вже відправила 1500 солдатів до підготовки до Владивостока.

Водночас офіційні представники Пхеньяну не висловилися щодо повідомлень від Києва та Сеула про розгортання північнокорейських військових частин на підтримку російської агресивної атаки на Україну. Кремль також не підтверджує інформацію про залучення військових північнокорейців до бойових дій, посилаючись на заяви американської сторони про нестачу переконливих доказів підготовки військового персоналу КНДР до участі у війні на боці Росії.

Читайте також: Умєров зізнався, які таємні переговори вела Україна з Росією у 2022 році

Нагадаємо, у ЄС заявили, що участь КНДР у війні проти України свідчить, що РФ не хоче миру. У разі підтвердження цієї інформації це означає збільшення рівня напруженості та серйозне посилення співробітництва між двома країнами.