УКРАЇНА

Зеленський: Україна створила буферну зону на території Росії завдяки успішній операції ЗСУ в Курську

Президент України повідомив про успішну операцію ЗСУ в Курській області, яка дозволила Україні створити буферну зону на території Росії, попередивши розширення війни на українських землях.

Україна змогла створити буферну зону на території Російської Федерації, хоча ворог погрожував зробити це на українській землі. Це вдалося завдяки операції ЗСУ в Курській області. Про це заявив президент Володимир Зеленський у Telegram.

Читайте також: До +18 градусів та без дощів: прогноз погоди в Україні на тиждень

Глава держави розповів, що в понеділок, 21 жовтня, він провів нараду з головнокомандувачем Олександром Сирським і військовим командуванням. Говорили про ситуацію на всіх напрямках фронту в Україні, а також Курську операцію.

“Курська операція: зберігаємо позиції та не дозволяємо ворогові розширювати війну на нашій землі. Замість буферної зони на території України, яку планували росіяни, ми створили буферну зону біля нашого кордону на російській території”, — повідомив Зеленський.

Також під час наради він поставив нові завдання для проведення відповідних переговорів із партнерами з питань оборонної підтримки України.

Нагадаємо, Запорізька АЕС знову під загрозою блекауту через ворожі обстріли. Внаслідок ворожих обстрілів сьогодні було відключено одну з ліній електропередачі, що з’єднує Запорізьку АЕС з енергосистемою України.