ЗАПОРІЖЖЯ

Декілька діб без світла, води та зв’язку: що відбувається в окупованому Енергодарі

Регулярні аварійні відключення електроенергії та водопостачання, мобільного зв’язку та інтернет тривалий час продовжуються у тимчасово окупованому Енергодарі. Через це в місті важко знайти працюючу аптеку. Крім того, розраховуватися можна виключно готівкою.

Про це повідомив Дмитро Орлов, міський голова Енергодару.

Минулого тижня енергодарці декілька діб були без світла, води, мобільного зв’язку та інтернету. Відповідно взагалі не працювали магазини, заклади та установи. Через постійні перебої з живленням виникли численні проблеми з поставками та зберіганням швидкопсувних товарів.

«Деякі магазини перейшли на короткий робочий день, деякі не відкривались взагалі, в цілому ж суттєво поменшало продуктів на полицях. Аби мати змогу працювати під час блекаутів, практично всі торгові об’єкти почали самостійно встановлювати автономні генератори. Заклади громадського харчування встановлюють мангали для м’яса просто неба, буквально біля пішохідних доріжок та тротуарів, порушуючи всі санітарні норми та ставлячи під загрозу здоров’я відвідувачів», – пише Орлов.

На додачу до відсутності електроенергії, ще й сильна спека. Тому в місті виникли проблеми з постачанням та зберіганням медикаментів. Нині знайти працюючу аптеку складно, а ті що працюють, залишилися без поставок та суттєво скоротили графіки роботи.

Крім того, в Енергодарі через блекаут можна розрахуватися тільки готівкою, однак з цієї ж причини не працюють банкомати, де можна зняти гроші.

«Вже самі пропагандисти публічно звертаються до власників банківських установ з вимогою «вирішити питання негайно, бо ж скільки ж може це тривати», – зазначає Орлов. – Постійні блекаути, бездіяльність окупаційної адміністрації, важкі умови для життя у місті вже викликають помітне незадоволення навіть серед місцевих колаборантів».

Видавав ворожі паспорти мешканця Бердянська: довічне ув’язнення загрожує ексначальнику міського відділу міграційної служби


Читайте також:

Пошкоджена критична інфраструктура: майже 900 ударів ворог завдав на вихідних по Запорізькій області

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!